Ανακοίνωση – Απολογισμός Έργου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας αναφορικά με την περίοδο 2020 – 2023

Επ’ ευκαιρίας της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης η οποία έχει ορισθεί για την 21/9/2023, το παρόν Δ.Σ. επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη για τις ενέργειες και τα πεπραγμένα του κατά την διάρκεια της περιόδου 2020 – 2023.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο είχαμε την ευκαιρία να υπηρετήσουμε τον Σύλλογο μας, σε μια δύσκολη περίοδο η οποία σημαδεύτηκε από την Πανδημία του Covid -19 και τις αλλαγές που επήλθαν ως αποτέλεσμα των μέτρων για αντιμετώπιση της Πανδημίας (I-justice), ως επίσης και από την μεταφορά του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.


Παρ όλες τις δυσκολίες που υπήρξαν, θεωρούμε ότι επιτελέστηκε σημαντικό έργο και έγιναν καινοτομίες τόσο στη λειτουργία του Συλλόγου όσο και στην εκπαίδευση των μελών μέσω αρκετών και ουσιαστικών σεμιναρίων.

Συνοπτικά το Διοικητικό Συμβούλιο μέσα από την άψογη συνεργασία των μελών και του εκπροσώπου του στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, υλοποίησε και ή δρομολόγησε τα πιο κάτω:

  1. Συντονισμός και βοήθεια στην διοργάνωση και  διεξαγωγή της ψηφοφορίας για τις εκλογές του ΠΔΣ για πρώτη φορά σε όλες τις επαρχίες.
  2. Συμμετοχή μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας στο πειθαρχικό συμβούλιο και γενικά σε όλες τις επιτροπές του ΠΔΣ μετά από συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου μας.
  3. Συμφωνία με συγκεκριμένη Ασφαλιστική εταιρεία για παροχή -ιστορικά- χαμηλών ασφάλιστρων επαγγελματικής ευθύνης για τα Μέλη μας.
  4. Καθιέρωση σεμιναρίου/εκδήλωσης εις μνήμη Νικόλαου Σαρίπολου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
  5. Παραγγελία λαβάρου που κοσμεί το Ε.Δ. Λάρνακας και όλες τις εκδηλώσεις μας ενισχύοντας την παρουσία και προβολή μας ως Σύλλογος.
  6. Βελτίωση wifi στον χώρο του Ε.Δ. Λάρνακας.
  7. Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με UCLAN με έμφαση στην διεξαγωγή σεμιναρίων για τα μέλη του Συλλόγου μας.
  8. Επαναλειτουργία της ιστοσελίδας του Δ.Σ. Λάρνακας με ταυτόχρονη ανανέωση και εμπλουτισμό του περιεχομένου της.
  9. Οριστική θεσμοθέτηση τρόπου λήψεως υποθέσεων του Δημαρχείου και άλλων αρχών.
  10. Συναντήσεις με Επαρχιακό Κτηματολόγιο Λάρνακας και Τμήμα Φορολογίας και προσπάθειες για επιτάχυνση και απλοποίηση διαδικασιών που αφορούν τους δικηγόρους.
  11. Συναντήσεις με Υπουργό Εσωτερικών για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην λήψη αδειών διαμονής και άδειας για απόκτηση ακίνητης ιδιοκτησίας.
  12. Ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προώθηση του Νομοσχεδίου που αναφορικά με τα Πωλητήρια έγγραφα.
  13. Διακριτική βοήθεια σε συναδέλφους μας με διάφορες ανάγκες.
  14. Παρουσία μελών του Δ.Σ.Λ. σε σχολεία με σκοπό την ενημέρωση νεαρών μαθητών για θέματα που αφορούν τον τομέα της Δικαιοσύνης.
  15. Ανανέωση καταλόγου μελών του Δ.Σ. Λάρνακας.
  16. Διοργάνωση μεγάλου αριθμού σεμιναρίων για εκπαίδευση και ενημέρωση των μελών του.
  17. Συμμετοχή του Δικηγορικού μας συλλόγου στο ΕΒΕΛ Λάρνακας για προώθηση της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας και κατ’ επέκταση της δικηγορικής μας ύλης.
  18. Συνεχείς συντονισμός με την Διοικητική Πρόεδρο του Δικαστηρίου μας κατά την περίοδο του Covid για την όσο το δυνατό πιο ομαλή διεξαγωγή των εργασιών του Δικαστηρίου και των μελών μας.
  19. Ενεργή και συντονισμένη εκπροσώπηση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας σε όλες τις ενέργειες και δράσεις του Π.Δ.Σ.
  20. Ενίσχυση των σχέσεων του Δικηγορικού μας Συλλόγου με τους αδελφοποιημένους Συλλόγους από την Ελλάδα και ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων για την καλυτέρευση της λειτουργίας των Συλλόγων.
  21. Διοργάνωση για 1η φορά στην Λάρνακα στην Λάρνακα νομικού σεμιναρίου με διεθνή χαρακτήρα από τον Π.Δ.Σ. 
  22. Εκτύπωση και διάθεση προς τα μέλη του Συλλόγου βιβλίου σε σχέση με του νέους θεσμούς.

Αναμφίβολα η μείωση των εσόδων του Συλλόγου ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του i-justice και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον έχει επηρεάσει τα περιθώρια και τις δυνατότητες του Δ.Σ. Λάρνακας, πλην όμως δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε μέσα από την ετοιμασία ενιαίου συνδυασμού για την συνέχιση των όσων έχουν δρομολογηθεί.

Ευελπιστούμε στην αθρόα προσέλευση των μελών στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Με σεβασμό,

Διοικητικό Συμβούλιο Λάρνακας

Share Post: